• langebjergskolen@fredensborg.dk

9. klasserne lavede modeshow med noget af det glemte tøj.

Pia Bettina Feilberg den 20-08-2015
    info om lektiecafe/studieværksted
    Pia Bettina Feilberg den 20-08-2015

Skoleelever får et flot karakterløft

Undervisningsministeriet og Tænketanken CEPOS har forleden offentliggjort tal for undervisningseffekten på alle landets skoler for 2014. Samlet set er det lykkedes skolerne i Fredensborg Kommune at løfte elevernes karakterniveau med 0,189 i forhold til, hvordan man skulle forvente, at de ville klare sig ud fra forældrenes baggrund. Det giver kommunen en samlet placering som nummer 16 blandt alle landets kommuner – og foran de fleste af nabokommunerne.

Særligt Kokkedal Skole har klaret sig flot med en positiv undervisningseffekt på 0,9. Skolen er dermed blandt de seks bedste folkeskoler i Danmark til netop dette. De fleste skoler i landet ligger mellem – 0,3 og + 0,3.

"Det er super flot, at Kokkedal Skole kan skabe så positive resultater. Det er ingen hemmelighed, at netop denne skole er udfordret af lokale forhold og en mangfoldig elevsammensætning. Tallene for undervisningseffekten viser, at der bliver arbejdet seriøst og målrettet med at løfte alle elever i kommunens folkeskoler uanset forældrenes socioøkonomiske baggrund. På Kokkedal Skole viser de, hvordan det arbejde skal gøres", siger Hanne Berg formand for Børne- og Skoleudvalget.

På Kokkedal Skole er man ikke overrasket over den gode placering:

"Det er jo ikke helt uventet, men vi er selvfølgelig positivt overraskede over, at der kun er fem folkeskoler i landet, der har en bedre undervisningseffekt end os. Hvis man oversætter det, er det 72 elever, der er løftet næsten en karakter, det er vi selvfølgelig stolte af", siger Kirsten Birkving, skoleleder på Kokkedal Skole og fortsætter:

"Vores mål på skolen er, at kvaliteten skal være stabilt høj på alle årgange, og vi har i en årrække haft en pæn undervisningseffekt. Årsagen er, at vi har dygtige, ambitiøse lærere, der er både fagligt stærke og dygtige til at samarbejde – med hinanden, med eleverne og forældrene. Det er også det, forskningen viser, er vejen frem".

Alle kommunens seks skoler - på nær én - har en positiv undervisningseffekt. Tallene i parentes er undervisningseffekten målt i 2010.

Kokkedal Skole 0,9 (-0,1)

Fredensborg Skole 0,5 (0,5)

Nivå Skole 0,1 (0,4)

Humlebæk Skole - 0,2 (0,0)

Langebjergskolen 0,1 (0,3)

Endrupskolen 0,2 (0,2)

Kilde: CEPOS

Tove Elisabeth Nørgaard den 18-08-2015
    Invitation til skolens fødselsdagsfest lørdag d. 5. september.

• 05-09-2015
    Skolens fødselsdag · 1A · 1B · 2A · 2B · 3A · 3B · 4A · 4B · 5A · 5B · 6A · 6B · 7A · 7B · 8A · 8B · 9A · 9B · 9A · 9B